35-годишният мъж бе задържан на 29 февруари в района на Боянските

...
35-годишният мъж бе задържан на 29 февруари в района на Боянските
Коментари Харесай

Софийският районен съд остави в ареста Червения пират

35-годишният мъж бе арестуван на 29 февруари в региона на Боянските гробища без да оказва опозиция. Той е обвинен за закана с ликвидиране поради това, че е основал десетки имейли, от които е разпратил стотици закани с еднакъв текст. Сред заплашваните бяха арбитър Владислава Цариградска, шефът на Национална агенция за приходите, политици и мн. други обществени персони. Към кого да изпраща заканите, Илко Захариев преценявал, като следял протичащото се в публичния живот.

В правосъдната зала стана ясно, че Захариев, който е родом от Сливен, само че води бездомнически живот в София, няма документи за идентичност, съобщи Българска национална телевизия. Той съобщи, че са му били откраднати. " Червеният корсар " изясни на магистратите, че работи като проектант на свободна процедура и се занимава интензивно с математика и изобразяване. Захариев твърди, че е разкрил откритите в него телефони в панер за отпадък в столичен мол.

Мъжът прибирал телефоните за преработване и с парите си купувал материали за изобразяване. " Червеният корсар " изиска да бъде освободен.

По време на съвещанието бе оповестено, че 35-годишният мъж два пъти е влизал в психиатрия - в Сливен и София. По делото към момента не е подготвена психиатричната експертиза и не е ясно дали Захариев може да носи наказателна отговорност.

Според прокуратурата, има безспорни доказателства, които демонстрират че точно от телефоните открити в Захариев са изпращани заплашителните имейли. По делото е разпитана и арбитър Владислава Цариградска. Ако бъде приет за отговорен Захариев може да получи до шест години затвор.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР